Melbye tulee Suomen markkinoille strategisen kumppanin, Soneparin
Melbye on tällä hetkellä merkittävä kriittisen infrastruktuurin toimittaja Pohjoismaissa, päämarkkinoinaan Norja ja Ruotsi. Vuodesta 1907 lähtien toimineen Melbyen historiaan sisältyy nyt 2024 alkaen myös Suomi uutena markkina-alueena.
”Olemme jo pitkään pitäneet Suomea erittäin mielenkiintoisena markkina-alueena. Vaikka olemmekin aiemmin tehneet yksittäisiä projektitoimituksia, otamme nyt merkittävän askeleen ja suuntaamme vakavammin Suomeen. Uusi sopimuksemme pitkäaikaisen kumppanimme Soneparin kanssa vahvistaa entisestään uskoamme jännittävään matkaan uusille markkinoille," sanoo Melbye Groupin toimitusjohtaja, Vivi Nyseter-Østby.
Melbye toimittaa kattavia ratkaisuja kriittiselle infrastruktuurille, toimittaen materiaaleja suuriin voimansiirto- ja kuituprojekteihin Pohjoismaissa. Lisäksi Melbye tarjoaa kaiken tarvittavan työn suorittamiseen käsityökaluista innovatiivisiin ratkaisuihin kaivoissa ja kanavissa.
”Sadassa vuodessa Melbye on ollut merkittävä tekijä siirtoverkkojen rakentamisessa Norjassa ja Ruotsissa, ja osallistuimme aktiivisesti kuitulaajennukseen Ruotsissa. Nyt näemme, että monet ratkaisumme ja osaamisemme ovat relevantteja useille asiakkaille Suomessa. Siksi olemme päättäneet palkata Suomeen oman liiketoiminnan kehittämispäällikön," sanoo Vivi.
Melbyellä ja Soneparilla on pitkäaikainen suhde, ja ne ovat jo kumppaneita Ruotsissa ja Norjassa. Kaarina Sillanpää, Melbyen ensimmäinen työntekijä Suomessa, kertoo positiivisista kokemuksistaan uuden työnantajan kanssa.
”Yhteistyömme Soneparin kanssa on ollut erittäin palkitsevaa, ja se on jännittävä alku työlle Melbyellä. Luottamus, jonka olemme saaneet merkittävältä tukkukauppiaalta, joka jakaa halumme kasvuun Suomessa, on suuri tunnustus. Uskomme ja toivomme, että tämä on vasta alkua," sanoo Kaarina.
Melbye palvelee asiakkaita sekä Soneparin kaltaisten kumppaneiden kautta, että toimittamalla suoraan projekteihin eri segmenteillä. Yrityksellä on tällä hetkellä tytäryhtiöt ja myyntitoimintoja Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Isossa-Britanniassa, jossa siirto, kuitu, kaivot ja kanavat muodostavat suurimman osan liikevaihdosta.